Effe Wachte Band

Effe Wachte Band is een groep enthousiaste muzikanten,  varierend in leeftijd, maar met het gezamenlijke doel om vlotte aanstekelijke muziek te presenteren in een leuke visuele context.
Het repertoire is een samenraapsel van hits uit een periode van meer dan 30 jaar, songs van sterren als Tina Turner, Michael Jackson en Nena worden afgewisseld met liedjes van de Zangeres zonder Naam en Jurgen Marcus. John Travolta en Olivia Newton John brengen de jaren 70 tot leven. Naast oude en hedendaagse duitse schlagers bevat het repertoire onder andere symphonische rock (Queen), Reggae-nummers (UB40) maar ook latijns amerikaanse muziek en soul behoort tot het repertoire. Er is echter ook plaats voor provinciale toppers als  Erwin van het Merretkoer, Jansse Bagge en Rowen Heze. Blaasmuziek in een leuke visuele context wordt afgewisseld met aanstekelijke, dansbare zangnummers.

Jaarlijks wordt het repertoire vernieuwd en aangevuld met nieuwe en oude hits die een breed publiek aanspreken.

Op aswoensdag 1993 werd Effe Wachte band door een groep buren/vrienden opgericht als "zaate hermenie Effe Wachte", thans is  "Effe Wachte Band" een uit 15 personen bestaande blaasband die naast de gebruikelijke blaasinstrumenten beschikt over basgitaar, keyboard en drums. In 2008 werd het repertoire uitgebreid met zangnummers. De muzikale ontwikkeling die doorgemaakt is heeft de gemoedelijke sfeer uit de beginjaren niet verdreven. Plezier in het muziek maken staat voorop en de mix tussen "oud"  en "jong" zorgt voor een uitgebalanceerd geheel.

Bent U geinteresseerd in een optreden, neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.