Klumpenball Prunkkirmes Dalheim

Maandag 28 augustus speelde Effe Wachte Band in Dalheim op het Klumpenball tijdens de Prunkkirmes aldaar.

Dalheim 5Na eerdere jaren voor de vrijdagavond op de Prunkkirmes uitgenodigd te zijn speelde EWB deze keer op de maandag avond in Dalheim. Waar voorgaande jaren dus het openingsbal werd verzorgd fungeerde EWB deze keer als afsluiter van de plaatselijke "Kirmes".

Rond 18.15 uur opent EWB het "Klumpenball". Het merendeel van de aanwezigen is uitgedost met prachtige zelfgecreërde klompen. Dalheim klomp

 Dalheim klomp 2

EWB speelt een aantal "polonaises" zodat iedereen zijn zelfgemaakte creatie kan showen aan de overige aanwezigen. Dalheim 3De Zirtaki wordt op deze manier ook wel erg speciaal; Duitse dansers op Holandse klompen die een Griekse dans uitvoeren.

De polonaises, een goed glas bier en het feit dat EWB zelf het goede voorbeeld geeft zorgen er voor dat de meeste aanwezigen al snel de schroom verliezen om op de dansvloer te komen. Het wordt daarom al snel een gezellig feestje.

Dalheim 2EWB wisselt oude en nieuwe Duitse schlagers in snel tempo af en speelt daar tussendoor de nodige aanstekelijke, dansbare, oude en nieuwe hits. Misschien muzikaal gezien niet het sterkste optreden (na een lange vakantie) maar wel al snel weer de vertrouwde gezellige uitstraling en wisselwerking met het publiek.

Als laatste nummer heeft EWB een medley van de "Kölsche band" Brings op de setlijst staan. De medley is door Wim Warmerdam speciaal voor EWB geschreven en wordt vandaag voor het eerst uitgevoerd. Dalheim 01Aan de reacties uit het publiek te zien een voltreffer en een "sjieke" aanvulling van het repertoire.

Vanwege het tijdstip kan EWB slechts één Zugabe spelen ondanks het feit dat de aanwezigen graag nog even door wilden gaan. Met "Ciao Amore", ook weer een nieuw nummer, wordt dit geslaagde optreden afgesloten.

 

Voor een impressie van het "Klumpenball" klik HIER

 {jcomments on}

Volg ons ook via:

ewb_facebook

Volgende optreden

  • 10.06.2019 | 16.00
    Kermisfeest Kettenis/Eupen

Contactgegevens

Effe Wachte Band
Jean Wouters
Tel: 06-47699669
E-mail: jean@effewachte.nl

Inschrijven Nieuwsbrief

Laatste aanpassing site:

  • 15 maart 2019, 08:31.