Welkom op de site van Effe Wachte Band!

Effe Wachte Band is een 19 koppige groep muzikanten in leeftijd varierend van jong tot iets ouder die een uitgebreid repertoire aan populaire muziek ten gehore brengt op diverse (carnavals) feesten en gelegenheden.Aanstekelijke (dans) muziek wordt in een leuke visuele context over de bühne gebracht, gezelligheid en enthousisasme spelen daarbij een belangrijke roll. Kijk gerust verder op deze site of neem contact met ons op om meer aan de weet te komen. Effe Wachte Band is als act of als avond of middag vullend programma te boeken.

Voor meer informatie of boekingen; neem vrijblijvend contact met ons op via mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-47699669.

EWB speelde op Kirmesfest van RC Kettenis

Kettenis 1

Afgelopen Pinkstermaandag 10 Juni verzorgde EWB een 3 uur durend optreden tijdens de Pfingstkirmes in het Belgische Kettenis (Eupen). Op Pinkstermaandag vindt hier traditioneel een drukbezochte Familiedag plaats. Naast de gebruikelijke Feesttent met muziek, eten en drank was er volop speelgelegenheid voor jongere en oudere kinderen.

Enkele jaren geleden had EWB ook al de eer om deze dag muzikaal op te mogen luisteren. Het feit dat de organisatie nu weer voor EWB kiest geeft aan dat de muziek en de uitstraling van EWB ook in Belgie goed in de smaak valt. Kettenis 4

Het programma van EWB voor deze middag is zeer gevarieerd met de nodige Duitse en Kölsche invloeden. De publieke belangstelling valt helaas ietsje tegen maar gelukkig reist inmiddels een aardige schare "Fans" mee naar de optredens.

MauriceVoor Maurice Mennens was het de eerste keer dat hij met zijn schuiftrombone met EWB op de bühne stond.

Maurice kan terug kijken op een geslaagd optreden.

Voor een korte samenvatting van het optreden klik HIER.

 Kettenis 5

Zaterdag avond 29 Juni speelt EWB tijdens de Kirmes in Wildenrath, de avond is vrij toegankelijk. EWB speelt van 20.30-0.30 uur.


Tijdens het weekeinde van 7 en 8 september verzorgt EWB 2 optredens tijdens het Herbstfest in Bullay. Ook deze activiteit is zeer de moeite waard. Reis met EWB mee en geniet van de prachtige Moeselstreek en de gezellige sfeer die er altijd in Bullay heerst.

Optreden EWB tijdens de Pfingstkirmes 2019 in Kettenis

pfingstkirmes2019

Pinkstermaandag 10 juni 2019 verzorgt Effe Wachte Band tussen 16 en 19 uur een optreden op de Pfingstkirmes in Kettenis (Eupen).

Het optreden is gratis toegankelijk voor iedereen. 

Voor de jeugd zijn er spellen en luchtkussens, voor de ouderen een grote tent met gezellige muziek, eten en drinken.

Pfingstkirmes Kettenis

 

Het feest vindt plaats op de sportvelden van Racing Club Kettenis en het adres is Talstrasse 43 4701 Kettenis. 

We zien jullie graag in Kettenis!! Een mooie invulling van de Pinksteren en een kans om EWB weer eens "live" te bewonderen.

 

 

EWB heeft nieuwe muziekinstructeur

Na een lange zoektocht heeft EWB een nieuwe instructeur gevonden in de persoon van Patrick Spelthaen. De zoektocht heeft meer dan een half jaar geduurd waarbij heel wat namen de revue zijn gepasseerd. De criteria van EWB waren niet mals. 

Patrick 2

EWB was op zoek naar iemand die op een spontane, enthousiaste, ontspannen maar toch efficiente manier nieuwe nummers met EWB kon instuderen. 

De eerste repetitie o.l.v. Patrick, op 16 maart, leidde tot enthousiaste reacties bij de leden van EWB en gaf meteen veel vertrouwen voor de toekomst. Zoals in het artikel over 2018 te lezen viel heeft EWB in het jaar van het 25 jarig jubileum nogal wat tegenslagen te verwerken gehad. Met de komst van Patrick lijkt nu de laatst ontbrekende pion te zijn ingevuld. Patrick is dirigent bij meerdere Fanfares en is daarnaast actief als solo trompettist. EWB wenst Patrick veel succes en hoopt op een langdurige samenwerking.

Artikel over Jubileum jaar EWB in Nuutsbaeker

In het April nummer van de Nuutsbaeker werd een 2 pagina's groot artikel gewijd aan het jubileum jaar 2018, waarin Effe Wachte Band 25 jaar oud werd.  Klik hier voor de digitale versie van de Nuutsbaeker met op pagina 28 en 29 het artikel over EWB.

EWB bezoekt Borreluurtje en Receptie Prins Tom1 en Prinses Xaviera

 
Groepsfoto EWB Xaviera Tom Rode Jas Klein

Op zaterdag 9 februari verraste EWB Prins Tom en Prinses Xaviera met een serenade tijdens het borreluurtje bij hun thuis in Neerbeek. De serenade werd zeer op prijs gesteld. Meteen daarna voltrok zich in het clublokaal  van L 'Union de metamorfose van EWB naar de Familie Flodder. De typetjes van deze a-sociale familie werden tot in detail nagebootst. Ma, met sigaar en laarzen, Opa in de rolstoel, Sjonny en Kees maar ook diverse andere typetjes met als hoogtepunt de metamorfose van Rick in een Hoore-Ka personeelslid van Tommy- Rent (alhoewel we Tom nog nooit hebben zien rennen).

Na het eten van een pizza en het nuttigen van de nodige "pintjes" vertrok het gemeleerde gezelschap naar de Keulsteeg in Neerbeek. 

Fam. Flodder 2019bew1 KleinXaviera en Tom waren totaal verrast door hetgeen hun overkwam. De act werd gestart met live Opera muziek van Daphne en Pascal, onder het gezang van het "Anus Angelicus" kwamen Deken Joep H.Afmans en Mgr. "Vagi-Analis" naar binnen om Tom en Xaviera tijdens de receptie in het huwelijk te verbinden. Uiteraard was de hele familie (Flodder) aanwezig en zorgde luidruchtig voor de nodige stemming. Nadat het huwelijk, compleet met trouwbelofte, ringen, huwelijkskaars, en een Live gezongen Ave Maria was voltrokken werd er onder het motto;" Laot uch van dees 2 gekke de sjeun zuuver lekke", nog een passend kado overhandigd in de vorm van een deurmat met daarop de afbeelding van Xaviera en Tom. Al met al een zeer geslaagde "Teambuildingsdag" voor EWB.

Klik hier voor de Full length versie of klik hier of op één van de foto's voor de samenvatting.


Afgelopen weken kwamen er 2 aanmeldingen voor de vacature van Trombonist binnen. Uiteindelijk besloten zowel Maurice Mennens als Marck Lucassen, na een proefrepetitie, om lid te worden van EWB. Daarmee is de bezetting in principe weer helemaal compleet en bestaat EWB nu uit 19 personen.  

 Het volgende optreden van EWB is vooralsnog op Pinkstermaandag 10 juni 2019 tijdens de Kermis in Kettenis bij Eupen. Het optreden van EWB start om 16 uur in de feesttent aldaar.

Volg ons ook via:

ewb_facebook

Volgende optreden

  • 29.06.2019 - 29.06.2019 | 20.30
    Kirmes Festzelt Wildenrath

Contactgegevens

Effe Wachte Band
Jean Wouters
Tel: 06-47699669
E-mail: jean@effewachte.nl

Inschrijven Nieuwsbrief

Laatste aanpassing site:

  • 14 juni 2019, 11:22.